Vegan road to harmony

Vegan road to harmony

2009. december 11., péntek

Falatkák

Az egyik legnehezebb dolog számomra az volt, hogy a vegetáriánusok számára nem igazán gyártanak olyan csemegéket, amit csak le kell venni a bolt polcáról és már lehet is vinni egy buliba, vagy haza nassolni.
Így megalkottam a saját nasi receptjeimet. Íme az egyik:

Hozzávalók:

5 fej burgonya
30-40 dkg rizsliszt
Étolaj (sütéshez való, nem finomított lehetőleg)
fűszerek

A burgonyát héjában megsütjük. Ez azért is jobb mint ha főznénk, mert nem kell előtte hámozni, és nem kell ott állni felette, elkészül magától. Miután megsült, még forrón hideg vízbe tesszük, 1-2 percet hagyjuk állni, és könnyen lejön a héja anélkül, hogy megégettük volna a kezünket.

A meghámozott burgonyát keverő tálba tesszük, összetörjük. Sózzuk, borsozzuk, bazsalikommal, kevés paprikával, oreganóval, zellerlevéllel fűszerezzük.

Rizsliszttel összedolgozzuk, míg sűrű homogén állagú nem lesz, ha túl sűrű kevés forró vizet adhatunk hozzá, ha túl lágy akkor még lisztet.

Hagyjuk állni, közben tűzforróra hevítjük az olajat (mindig figyeljük nem kezd-e megégni az olaj, olyankor húzzuk lejjebb a hőfokot).

Kanállal apróbb falatkákat szaggatunk a masszából, és ropogós barnára sütjük. Szalvétára szedjük, hagyjuk lecsöpögni.

Figyelem, nagyon laktató és kitűnően telít, ezért óvatosan, mert a túlzott mennyiség megüli a gyomrot - tapasztalatból mondom.

Nagyon sok készíthető belőle, és igazán szeretik még a nem vegák is.

Rizsliszt helyett használhatunk kukoricalisztet, de annak kicsit tovább kell állnia, hogy megszívja magát, és a massza szép homogén lehessen. Ha esetleg finomabbra darált kukoricakása van otthon az is jó, azt előtte forró vízbe kell áztatni.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése