Vegan road to harmony

Vegan road to harmony

2009. december 11., péntek

Csőben sült egyszerűség

Nem egy bonyolult étel, bár egy kicsit pepecselős.

Hozzávalók:
25 dkg rizs (fehér, vagy barna ki hogy szereti)
30 dkg savanyított káposzta (nem tejsavas érlelésű)
Brokkoli vagy burgonya
rizsliszt
fűszerek
étolaj (nem finomított)

A rizset szárazon rövid ideig pirítjuk, majd megegyező mennyiségű vízzel lassú tűzön puhára fűzzük, borsos, sós, rozmaringos vízben.

Mialatt fő a rizs egy másik edényben kevés olajon - nagyon lassú tűzön- megpirítjuk a savanyú káposztát.

Mialatt a rizs és a káposzta készül daraboljuk fel apróra a brokkolit, ha nincs brokkoli, két fej burgonyát hámozzunk meg és sajtreszelőn reszeljük le. Fűszerezzük kevés sóval, paprikával, bazsalikommal, zellerlevéllel. Szórjunk rá rizslisztet és fél pohár forró vízzel keverjük tészta állagúra, majd hagyjuk pihenni.

Amikor elkészült az összes hozzávaló vegyünk elő egy hőálló edényt (egy kevés olajjal kikenhetjük de nem szükséges). Először tegyük bele a rizset, majd helyezzü rá a párolt lepirított káposztát, végül egyenletesen kenjük rá a zöldségkrémet.

150-180°-on 25-30 percig süssük. Nem szükséges lefedni, de nézzünk rá gyakran, nehogy megégjen. Akkor jó, ha megpirult a teteje. Ha elkészült, máris fogyasztható.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése